Kedinizin kuyruğu aşağı sarkıyorsa bu durum kuyruğun kırık veya yaralı olduğuna işaret ediyor olabilir. Kedilerde kırık kuyruk belirtileri ve tedavi yöntemleri için yazımızı okumaya devam edin.
Kedimin kuyruğu aşağı sarkıyor, kuyruğuna dokununca bağırıyor gibi şikayetler kırık kuyruk vakalarında görülmektedir. Böyle bir durumda, kedinizin kuyruğu kırılmış, çatlamış veya zarar görmüş olabilir.
Kedilerin kuyruğu genellikle dik ve hareketlidir. Kedinizin ruh hali hakkında size ipucu verebilir. Ayrıca kedinize denge konusunda da yardımcı olur. Bu nedenle, kedinizin kuyruğu aşağı bakıyorsa bu ciddi bir durum olduğuna dair bir işaret edebilir.
Bir kedinin kuyruğu, tabandan uca doğru boyutları giderek küçüklen omurlardan oluşur. Yani kedi kuyruğu aslında omurganın bir devamıdır. Kalça çevresindeki sakrum, bel omurlarını kuyruk omurlarından ayırır.
Kedilerin omurgası köpeklerinkinden daha esnektir, özellikle de kuyruk bölgesinde, bu da onlara çok fazla hareketlilik ve esneklik sağlar. Ayrıca düştüklerinde duruşlarını yeniden ayarlamalarına yardımcı olmaktadır.
Bir kedinin kuyruğu omurgasının uzantısıdır ve omur kemikleri, kan damarları ve kaslardan oluşur. Kırık bir kuyruk gibi görünen şey, birkaç farklı yaralanma türünün sonucu olabilir. Kedinizde bir kemik kırığı, yerinden çıkmış bir omur veya kuyruğunun çekilmesinden kaynaklanan bir yaralanma olabilir.
Kedilerde kuyruk kırılmasının en yaygın belirtisi sarkan kuyruktur. Kuyruk tabandan kırıldıysa, arka bacaklarını hareket ettirmekte zorlanabilir. Ayrıca mesane veya bağırsak hareketleri üzerindeki kontrollerini de kaybedebilirler. Kedinizde kuyruk sarkması veya bu belirtilerden herhangi biri varsa, derhal veteriner hekiminize danışın. Aşağıdaki belirtiler kedi kuyruklarındaki kırılma ve yaralanma durumlarında ortaya çıkabilir.
Her yaralanmaya göre tedavi yöntemi farklıdır. Bu nedenle yaralanmayı teşhis etmesi ve kedinizin durumu için uygun tedaviyi bulması gereken kişi veteriner hekimdir.
Herhangi bir sinir veya kan damarını etkilemeyen temiz bir kırılma veya yaralanma küçük yaralanma olarak adlandırılabilir. Bu yaralanmalarda sıyrıklar, tüy dökülmesi, şişme veya biraz kanama görülebilir. Bu durumlarda, veteriner hekim kuyruğun düzgün bir şekilde iyileştiğinden emin olmalı ve acı azaltıcı tedaviler uygulamalıdır.
Ciddi kedi kuyruğu kırıklarında, kırık iyileşemeyecek şekilde kırılmış veya yaralanma kedinin sinir sistemine veya kan damarlarına zarar vermiştir. Kuyruğun kendi kendine iyileşemediği bu durumlarda, veterinerin kuyruğu kesmesi, ampute etmesi gerekebilir. Taban kısımdan kırılmış kuyruk tedavisi zordur. Ayrıca herhangi bir sinir hasarını onarmak için ameliyat gerekebilir. Böyle bir durumda veterineriniz size daha fazla bilgi verecektir.
Kediniz bir kuyruk yaralanması geçirdiğinde veya kuyruk yaralanmasının belirtilerini yaşadığında yapmanız gereken en önemli şey, mümkün olan en kısa sürede veterinere gitmektir. Veterinere ne kadar hızlı gider ve yaralanmayı tedavi ederseniz, kediniz o kadar hızlı iyileşecek ve talihsiz talihsizliğinden kurtulacaktır.
Petpartner Pursaklar Veteriner Kliniği'nde hizmet veren uzman hekimlerimiz kuyruğu kırılmış dostunuzu detaylı bir şekilde muayene eder ve en iyi tedavi seçeneğini sunar. İletişim sayfamızdan uzman veteriner hekimlerimizle iletişime geçebilirsiniz.